Пентагон вперше за 20 років випустив незасекречену доповідь щодо Росії

У Кремлі переконані, що США мають намір змінити владу в Росії.

Про це йдеться в доповіді розвідувального управління Пентагону, передає АР, інформує Українська правда.

Відзначається, що Росія демонструє “глибоку і незмінну недовіру до спроб США просувати демократію в усьому світі”. Це сприймається Росією як спроба “нав’язати єдиний набір світових цінностей”. 

“Кремль переконаний, що Сполучені Штати закладають основу для зміни режиму в Росії, що ще більше зміцнилося після подій в Україні”, – йдеться в доповіді, автори якої посилаються на заяви російського уряду про те, що це США спровокували “народне повстання”, що змусило бігти Віктора Януковича.

Також у доповіді говориться, що Москва побоюється спроб США диктувати міжнародні норми, які загрожують основам кремлівської влади, так як вони дають право іншим країнам втручатися у внутрішні справи Росії.

Агентство АР пише, що одержало копію доповіді. Пентагон вперше випустив таку незасекречену доповідь за останні 20 років. Раніше США випускали подібні доповіді під назвою “Радянська військова міць”, проте з розпадом СРСР в 1991 році перестали це робити.


Росія боїться втручання у свої цінності, видає себе за жертву капіталістичного заходу, при цьому методом військової агресії захоплює території суверенних держав, насильством нав’язуючи свій менталітет.