Порошенко розповів, які зустрічі планує провести

Президент України Петро Порошенко повідомив, що під час візиту до Вашингтона планує провести зустрічі в Білому домі, Державному департаменті, Пентагоні, в інших міністерствах та відомствах США, передає Укрінформ.

Про це він заявив під час зустрічі з українською громадою в понеділок ввечері, одразу після прибуття до Вашингтона, передає власний кореспондент Укрінформу.

“У нас буде дуже велика кількість зустрічей: будуть зустрічі в Білому домі, в Державному департаменті з Тіллерсоном, у міністерстві оборони з Меттісом, у міністерстві торгівлі з міністром, будуть зустрічі у міністерстві енергетики”,– зазначив президент.

За його словами, такого потужного візиту не було ніколи “саме для того, щоб ми зараз мали можливість переговорити і щодо нашої співпраці в безпековій сфері, в політичній сфері і економічній сфері”.

Він підкреслив, що дуже важливо провести зустрічі у Вашингтоні саме зараз “для того, щоб усі були озброєні інформацією”, і нікому не залишити жодного шансу на те, щоб скривдити справедливість.

Водночас він назвав “чудовим подарунком” рішення Сенату США про санкції проти Росії. “Санкції — це є цивілізований механізм примушення агресора”, – наголосив Порошенко.

Також у твітері Поршенко зазначив: “Україна має фантастичну підтримку США. Дуже важливо, що моя зустріч у Білому домі відбудеться раніше, ніж зустріч Путіна.”

Разом із Президентом України до Вашингтона прибули Ірина Геращенко, Павло Клімкін, Ігор Насалик, Володимир Омелян, Костянтин Єлісєєв, Дмитро Шимків, Віктор Муженко.