Росія може загрожувати НАТО з території Білорусі, – нацоборони Польщі

Без категорії

Загроза з боку Росії для східного флангу НАТО залишається дуже високою. Дуже ймовірно, що після навчань “Запад-2017” Росія залишить частину своїх військ на території Білорусі.

Про це в Сеймі Польщі заявив у четвер міністр національної оборони РП Антоній Мацеревич, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Активність повітряних сил Російської Федерації поблизу східного флангу НАТО є дуже високою”,- заявив Мацеревич, додаючи, що “напруга є постійною”.

Звертаючи увагу на місію Baltic Air Policing, в якій зараз на ротаційній основі чергування несуть польські винищувачі F-16, польський міністр звернув увагу, що інциденти з перехопленням російських літаків трапляються “часто”.

Мацеревич звернув увагу, що незабаром розпочнуться російсько-білоруські навчання “Запад-2017”, які Росія розглядає як відповідь на дії НАТО і Польщі щодо посилення східного флангу Альянсу.

“Існують побоювання, і це підтверджують багато міжнародних експертів, про можливість залишення частини збройних сил Російської Федерації, які братимуть участь у навчанні “Запад-2017”, на території Білорусі”,– підкреслив Мацеревич.

Спільні російсько-білоруські навчання “Запад-2017” відбудуться у вересні на кількох полігонах РФ та РБ.