США продовжили санкції проти авторитарного керівництва Білорусі

Президент США Дональд Трамп підписав указ про чергове продовження терміном на рік санкцій проти керівництва Республіки Білорусь, введених 11 років тому, – інформує Укрінформ.

Про це йдеться в офіційному листі президента членам Конгресу, опублікованому Білим Домом у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Дії та політика деяких членів уряду Білорусі та інших осіб, що підривають демократичні процеси чи інститути в Білорусі; порушують права людини, що пов’язується з політичними репресіями; а також причетні до процесів корупції, продовжують представляти особливу та надзвичайну загрозу для національної безпеки й зовнішньої політики Сполучених Штатів”, – зазначається в документі.

З цієї причини, зауважується далі, президент прийняв рішення “про необхідність продовження надзвичайного стану, оголошеного Розпорядженням 13405 щодо Білорусі”.

Сполучені Штати запровадили санкції проти керівництва Республіки Білорусь 16 червня 2006 року. Відповідно до законодавства США, президент щороку має приймати рішення щодо продовження або не продовження дії цього розпорядження протягом 90 днів до 16 червня кожного року.


Президент Білорусі Олександр Лукашенко керує країною всупереч міжнародному праву з 20 липня 1994-го року і по сьогоднішній день. У Білорусі жорстоко подавляються демократичні процеси. Лукашенка ще називають останнім диктатором Європи.