Сенат США готує посилення санкцій проти Росії

У середу, 31 травня, Банківський комітету Сенату Сполучених Штатів Амерки заявив, що готує законопроекту стосовно посилення економічних санкцій проти Росії з метою забезпечення ефективності в протистоянні російській агресії, пише Тиждень, посилаючись на американське інформагентство Bloomberg.

“Лідери Банківського комітету Сенату США з обох партій у середу оголосили про план посилення санкцій проти Росії через її дії в Україні і Сирії, а також втручання через інтернет в американські мережі”, – зазначається в повідомленні.

Ця ініціатива стала сигналом, що деякі члени Конгресу “мають намір завадити крокам адміністрації Трампа в напрямку поліпшення відносин з Москвою”.

За словами голови комітету Майка Крапо, а також старшого члена Шеррода Брауна, їхня законодавча ініціатива санкціонуватиме нові “широкі” санкції, спрямовані проти кількох секторів російської економіки, включаючи вугледобувну промисловість, виробництво металу та залізниці.

Законопроект також має на меті зміцнити наявні санкції, які обмежують російські енергетичні проекти й фінансування боргів у головних секторах економіки. При цьому в комітеті заявили, що Росія залишається “ворожою країною”, яка розгортає свою військову потужність, запроваджує шпигунську діяльність у кібер-просторі та здійснює економічні заходи, щоб вбити клин між США і союзниками.

“Конгрес має істотний інтерес впевнетися, що санкції проти Росії є ефективними і такими, що пропорційно зростають, особливо в світлі тривалої безкомпромісності росіян у цих сферах”, – підкреслили в Комітеті.