Сполучені Штати продовжать карати президента Владіміра Путіна за його нерозумні й дестабілізуючі дії – сенатори

Сенатори США 12 червня оголосили про двопартійну угоду щодо законопроекту, який передбачає нові санкції проти Росії через її втручання в президентські вибори у США, водночас законодавчо закріплюючи і нинішні санкції через агресію Росії в Україні, пише Тиждень.

Демократи і республіканці з комітету із міжнародних відносин і банківського комітету погодилися з поправкою, яка додаватиметься до законопроекту про санкції щодо Ірану, який також накладе на Росію нові санкції через порушення прав людини і надання зброї уряду президента Сирії Башара аль-Асада.

Щодо санкцій, пов’язаних із виборами, то вони будуть стосуватися «осіб, які здійснюють зловмисну кіберактивність від імені уряду Росії», йдеться в короткому поясненні до законопроекту.

Двопартійна поправка також передбачає застосування існуючих санкцій, введених відповідно до президентського указу, за умови, що Конгрес зможе розглянути і потенційно заблокувати будь-які спроби Білого дому пом’якшити такі санкції стосовно Росії.

«Кодифікуючи існуючі санкції і вимагаючи від Конгресу перегляду будь-якого рішення послабити чи посилити їх, ми гарантуємо, що Сполучені Штати продовжать карати президента Владіміра Путіна за його нерозумні й дестабілізуючі дії», – сказав лідер демократів у Сенаті Чак Шумер. 

Він додав, що нові санкції також відправлять Росії від Вашингтона «потужну і двопартійну заяву».

Очікується, що поправка буде проголосована разом із законопроектом про санкції щодо Ірану вже цього тижня.