Ситуація із забрудненням річок Случ і Хомора мала вирішитися ще у минулому році – Гундич

Без категорії

У ситуацію із забрудненням річок Случ і Хомора, що протікають на території Житомирської і Хмельницької областей, втрутилися Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко та голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

Саме за дорученням Геннадія Зубка сьогодні, 9 червня, у місті Полонному Хмельницької області відбулося спільне засідання Хмельницької та Житомирської регіональних комісій ТЕБ та НС з питань проведення заходів, спрямованих на запобігання забруднення річок Хомора і Случ.

Засідання провели Ігор Гундич, голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук, заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, заступник Міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш.

«Ситуація із забрудненням річок Случ і Хомора мала вирішитися ще у минулому році. Був підписаний спільний протокол між Житомирською ОДА та директором Понінківської картонно-паперової фабрики, але сьогодні ніхто не може навіть сказати, що з тих зобов’язань виконано, а що ні. Температура повітря підвищилася і знову загинули риба і раки. Ситуація тепер на контролі у Геннадія Зубка. Сьогодні маємо напрацювати шляхи вирішення з конкретними термінами та відповідальними особами, щоб знову через рік не збиратися з цього ж приводу», – наголосив Ігор Гундич.

Присутні заслухали представників екологічної інспекції, Понінківської фабрики, громадськості. Пропозиції будуть внесені до протокольного рішення, яке буде сформоване та підписане до 13 червня.

Ігор Гундич зазначив, що виконання усіх доручень згідно з протокольним рішенням буде контролюватися не лише представниками влади, але і громадськістю, і журналістами.

Попередньо учасники засідання прийняли рішення про те, що Понінківська селищна рада має забезпечити розробку проектно-кошторисної документації з розчищення русла р.Хомора, а профінансувати відновлення річки має Понінківська фабрика. Також мають бути реконструйовані міські очисні споруди у Полонному.

Після засідання учасники оглянули очисні споруди Понінківської картонно-паперової фабрики.

Прес-служба ОДА