​У Житомирі завершився урбаністично-культурний фестиваль «Майстерня міста»

У рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» в місті протягом шести днів тривав фестиваль «Майстерня міста Житомир».

Цей захід відбувається вже вдруге. Його організаторами є Житомирська міська рада та німецька урядова компанія «Deutsche Gesellschaftfür Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH». Програма фестивалю спрямована на залучення місцевих жителів до обговорень про нагальні проблеми, розвиток міста та його окремих районів.

Цього року урбаністичнокультурний захід проходив з 12 по 17 червня на майданчику біля обласної бібліотеки ім. О. Ольжича. Шість днів житомиряни обговорювали проблеми міста та ідеї для їх вирішення, були учасниками різних лекцій, обговорень та майстерень. Піднімалися такі актуальні теми для дискусій, як екологія, культура, транспорт, можливості для реалізації себе, ринок праці та проблема безхатченків у місті.

Марія Байда, керівник проектного офісу німецької урядової компанії «GIZ» в місті Житомир: «Це були шість днів активних дискусій, лекцій, воркшопів, презентацій, і кожного дня життя на майстерні було насичене. Щодня ми піднімали різні теми для дискусій, багато працювали з дітьми, тому що хотіли навчити в першу чергу маленьких діток. Їм жити в Житомирі 2030, це їхній простір, і вони мають право голосу. Ми також працювали в мікрорайонах міста, їздили на Польову, Крошню, Богунію і до мікрорайону ТРЦ «Глобал». Було дуже цікаво спілкуватися з громадою. Ми мали два твердження: «Мені подобається жити в Житомирі тому, що…» і «Житомир буде більш привабливим, якщо…». Люди записували свої точки зору щодо цих тверджень, є багато цікавих думок та цікавих відкриттів, усім хотілося б жити в комфортному місті та бачити його зеленим. Ми сподіваємось, що усі ці дискусії приведуть до позитивних зрушень і, можливо, вже з наступного року ті проблеми, які обговорювалися, будуть виправлені».

У суботу, 17 червня, в рамках завершення фестивалю «Майстерня міста Житомир» відбулося вручення сертифікатів учасникам та концерт за участі місцевих виконавців.

Чумальчук Марія, Собченко Карина