​В Європу через… Сквер на Лятошинського у Житомирі став місцем правового нігілізму

В Європу через… Сквер на Лятошинського у Житомирі перетворився в страшне місце для перехожих і суцільне жахіття для жителів квартир, чиї вікна виходять на цей сквер.

Цілодобово житомиряни і, особливо, сусіди скверу зі своїх вікон бачать картини справляння фізіологічних потреб людьми, які облюбували лавки скверу й перетворили їх на алкогольний притон.

Терпіння все це терпіти у жителів завершилося, ініціативи від міської ради і поліції вони не дочекалися, зібрали підписи і написали звернення на ім’я міського голови Сергія Сухомлина з проханням у межах своїх повноважень навести там лад.

Коротко: вони просять у цьому місці встановити відеокамери, нічне освітлення, знаки заборони розпивання спиртних напоїв, встановити релігійні організації, які у цьому сквері прикормлюють алкоголіків й записують їхні дані, організувати належне патрулювання й реагування на порушення законодавства в частині заборони розпиття спиртних напоїв в громадських місцях, зробити реконструкцію цього скверу, щоб звільнити його від нинішнього неблагополучного статусу.

Для більшої наочності, сусіди скверу пішли на контакт з “постійними відвідувачами” “закладу”, під назвою “Сквер на Лятошинського” і почули від них “свою правду життя”: 

Під час прес-конференції у міській раді мер Житомира Сергій Сухомлин, відповідаючи на запитання журналіста Репортера, порадив жителям писати звернення на ім’я міського голови, щоб у нього були підстави ставити питання про виділення коштів на встановлення у тому місці камер відеоспостереження та нічного освітлення. Звернення жителі зареєстрували – далі вже справа за міським головою, адже у нього є відповідні повноваження навести там лад.

Нагадаємо, 11 червня 2017-го року офіційно вступив в силу безвізовий режим між Україною та країнами Шенгенської зони Євросоюзу. Тисячі українців виїхали в Європу в якості туристів, щоб подивитися на благоустрій парків і скверів європейських міст.