Як відпочивали наші батьки, коли були студентами

Студентські роки – це, мабуть, найкращий і найвеселіший період у житті людини. Однак, у кожного покоління він проходить по-своєму і має щось спільне, а щось відмінне від попереднього. 

На дозвілля сучасної студентської молоді дуже сильний вплив має технологічний розвиток. Сьогодні ми вже не можемо уявити своє життя без Інтернету, соцмереж та різноманітних гаджетів.

Цікаво, а як же проводили свій вільний час наші батьки, коли були студентами, адже в їхні часи не було такого технологічного прориву? Як вони жили без того всього, без чого ми зараз взагалі не бачимо себе? Що ж напередодні дня молоді пропонуємо дослідити ці питання та порівняти студентське дозвілля двох поколінь.

Думку сучасної молоді ми дізналися методом анкетування: 

Анкетування серед сучасної молоді та інтерв’ю у експертів з студентського дозвілля минулого покоління показало, що бурхливий розвиток технологій з одного боку розширив можливості нинішніх студентів, а з іншого в дечому обмежив.

Однак нами виявлено, що є дещо і спільне в студентському дозвіллі поколінь «батьків» і «дітей». В опитуванні серед студентів перше місце посів варіант «проводжу час з друзями», а це означає, що живе спілкування існує і досі, і все-таки ми все ще більше живемо у реальному світі, а не віртуальному. Також виявлено, що те, що нам так часто говорять: «раніше такого не було, всі слухалися батьків, були вихованими та спокійними», це все лише спосіб втихомирити бунтарську натуру молоді. Хоча, мабуть, це проблема, яка вічно буде існувати, доки існує зв’язокпоколінь.

А щоб дозвілля сучасних студентів не було таким обмеженим, сама молодь в числі її більшості знайшла варіант вирішення проблеми: створювати «молодіжні простори» (арт-кафе, молодіжні центри). Тож сподіваємося, що це не залишиться без уваги, адже найкращий спосіб покращити життя молодим людям – це прислухатися до їхньої думки і втілити її у життя.

Оріховська Юлія