Юна шведка розбурхала мережу сумнівами в існуванні Австралії

17-річна Шеллі Флорида (Shelley Floryd) зі Стокгольма виклала в Facebook власну теорію, згідно з якою Австралія є вигаданим материком і державою. 

У мережі оцінили оригінальність теорії: за три дні постом поділилося близько 20 тисяч користувачів. Запис викликав бурхливе обговорення, під нею з’явилось понад 45 тисяч коментарів.

Иммиграция в Австралию – подробнее.

“Австралія – містифікація, вигадана Британією, щоб переконати людей в тому, що Британська імперія за часів колонізації перемістила туди своїх в’язнів, вважає підліток. Насправді ж усіх злочинців скинули з кораблів в воду і вони потонули. Це прикриття для одного з найграндіозніших масових вбивств в історії, зроблених однією з найвидатніших імперій”, – приходить до висновку Флорида.

Всі докази існування Австралії автор теорії назвала сфабрикованими провідними урядами світу. Друг з Австралії, за її словами, напевно є актором або персонажем, створеним за допомогою комп’ютерної графіки. Помиляються і ті, хто думає, що бував у цій країні. Насправді пілоти літаків завозять туристів на острови Південної Америки, де актори грають австралійців, вказує дівчина.

Конспірологічна теорія підлітка розсмішила її співвітчизників і розсердила самих австралійців. У коментарях під постом вони всерйоз намагаються довести, що їхня країна реальна. На це дівчина опублікувала доказ – карту світу без Австралії, чим ще більше розлютила жителів цієї країни. Згодом вона зізналася в Facebook, що не очікувала, що хтось серйозно сприйме написане нею і тим більше, що історія викличе такий ажіотаж.

Нагадаємо, австралійська національниа рада імамів організувала інтернет-кампанію зі збору коштів на створення мультсеріалу «Барака-Хіллз», покликаного скласти конкуренцію «Свинці Пеппі». 

Барака-Хіллз – назва містечка, в якому розгорнеться дія мультсеріалу. Він повинен занурювати дітей в ісламську культуру. З його допомогою дітей навчатимуть читанню і рахунку на арабському, промовляти арабські імена. «Барака-Хіллз» вже називають «халяльним мультсеріалом».