Житомирські прикордонники хвилиною мовчання пам’янули загиблих рівно три роки тому колег

Сьогодні в Житомирському загоні вшанували пам’ять загиблих прикордонників, які три роки тому одними з перших вступили в бій з російсько-терористичними військами.

Про це нас повідомили в ДПСУ. 

“Перші втрати Державна прикордонна служба України понесла в районі проведення АТО в червні 2014 року, загинуло п’ять військовослужбовців Навчального центру Державної прикордонної служби України”, – зазначають прикордонники.

“Так, цього дня три роки тому на околиці міста Маріуполя, в районі заводу “Азовсталь”, із засідки була обстріляна колона автомобілів, яка рухалася з Навчального центру до управління Донецького прикордонного загону. Обстріл вівся з автоматів, гранатометів та снайперської зброї. Прикордонники дали гідну відсіч ворогу, але внаслідок бойового зіткнення загинуло 5 наших побратимів, а 10 військовослужбовців отримали поранення. Серед полеглих майори Віталій Вінніченко та Микола Зайцев, прапорщик Володимир Гречаний, старшина Сергій Єпіфанов та працівник Олександр Островський.

Також, 07 червня 2015 року виконуючи бойове завдавання з охорони морської ділянки державного кордону внаслідок підриву катеру на ворожій міні загинув головний старшина Маріупольського загону морської охорони Антон Маслій”, – йдеться в повідомленні.

Герїв пам’нули хвилиною мовчання.

За офіційною статистикою, з початку російської агресії на сході нашої держави 67 героїв-прикордонників віддали своє життя захищаючи Батьківщину, 5 вважаються такими, місце знаходження яких не встановлено.