Екран на батарею опалення своїми руками

Якщо ви теж не знаєте, як красиво закрити батареї опалення – зробіть екран для батареї своїми руками!

Існує безліч варіантів, як заховати батареї в квартирі – можна придбати дорогі красиві радіатори, а можна зробити екран для батареї самостійно. 

«Студия Тепла»  дизайнерские батареи.

Крок 1. Виміряйте батарею

Перед тим, як сховати батарею – ретельно її виміряйте. Уточніть довжину підвіконня і як високо від підлоги встановлений радіатор. Залиште близько 5 см від підлоги, додайте 3-5 см до ширини батареї (щоб екран її повністю закривав) і стільки ж відступіть  від нижньої частини підвіконня.

Крок 2. Обріжте дерев’яні рейки

Обрізати рейки по ваших розмірах – з них буде складатися рама екрану. Перед тим, як скріплювати деталі шурупами, просвердлите в рейках отвори, щоб уникнути розривів деревини. Обережно встановіть шурупи. Щоб рама краще трималася, можна використовувати клей.

Крок 3. Викрийте тканину для екрану

Коли рамка для екрану буде готова, покладіть її на тканину. Перш ніж розрізати матеріал, додайте 10-15 сантиметрів з кожного боку. Так тканина, яка може сідати від тепла радіатора і вологості в кімнаті, буде краще тримати форму.

Крок 4. Прикріпіть тканину до рами

Почніть  з коротких сторін. Складіть тканину над рамою і за допомогою меблевого степлера рівномірно прикріпіть до неї матеріал, ретельно розтягуючи тканину. Повторіть те ж саме з протилежного боку рами.

Після цього прикріпіть тканину до двох довгих сторін рами.

Крок 5. Перевірте кріплення куточків

Зверніть увагу на кріплення куточків. Важливо, щоб прикріплена там тканина не стирчала на всі боки, коли екран буде встановлений. Так що постарайтеся акуратно прикріпити куточки з внутрішньої сторони майбутнього екрану.

Крок 6. Прикрутите гачки

Тепер можна перейти до установки кріплень. Їх число залежить від довжини екрану.

Відміряйте місця кріплення на підвіконні  і на екрані. Потім акуратно вкрутіть туди деталі кріплення. Будьте обережні: не вішайте екран впритул до батареї. Порада: відступіть від радіатора на10 см, щоб дозволити повітрю циркулювати між ним і екраном.