“Если хотите, чтоб мы разбрелись по всему городу, так и будет”, – житомирські базарники

Базарники із соціального ринку, що на Проспекті Миру, 10, прийшли сьогодні на виконком просити, щоб їх не закривали.

“Ми сьогодні були в інспекції з благоустрою, які мають там поставити однакові палатки, бо кажуть, що у нас там бєспрєдєл. Ми готові навести порядок, закупити ці палатки нові, Шоб все було культурно. Тільки б нас не закривали”, – сказали люди.

Ми розглядали це питання, з завтрашнього дня там будуть турнікети зі сторони проспекту Миру. Раніше вони було розкидані по всьому районі, всі в одному місці, немає несанкціонованої торгівлі. Один такий ларьок – 7.5 тис. А треба їх 10-15 закупити. КП від цього заробляти не буде, але людям треба допомоги”, – сказав керівник благоустрою Юрій Юзвинській

Член виконкому Волинець: “Ми давали дозвіл на сезонний ярмарок. Всім ясно, що зимою люди не підуть. Чому ви до цієї пори не впорядкували там ситуацію. Поки демчик не прийшов і не сказав?”

Член виконкому Годований: “Якщо зараз закуплять намети і тд – це буде вже не сезонний ринок., а звичайний базар який рано чи пізно приберуть або ні.”

Мер Сухомлин: “Там і риба, і банани і все інше, а не тільки сезонне з городу. Ми зробимо ще один базар навпроти. Давайте без емоцій, поговоримо між собою, без журналістів, а коли приймемо рішення – поставимо всіх до відома.”

І звернувся до Юзвінського: “Це гроші КП, палатки поки закуповувати не треба. Краще якийсь сквер в місті зробити.” 

Вирішили питання розглянути на наступному виконкомі.

Люди пішли, але пригрозили: “Если хотите, чтоб мы разбрелись по всему городу, так и будет”.