Квартири, що продаються складно

Нестандартне планування, екстравагантний інтер’єр, туалет на вулиці – господарям неформатних квартир слід бути готовими до того, що їх житло продасться не відразу.

Однак, поки на ринку все ще спостерігаються кризові явища, навіть цілком благополучні квартири затримуються на експозиції. Українські ріелтори відзначають, що лише третина квартир на вторинному ринку продається за заявленою ціною, інші реалізуються тільки зі знижками 5-20 відсотків при середньому зниженні вартості – 10 відсотків, максимальний же дисконт надається на неліквідну нерухомість. І якщо раніше хороша квартира йшла за один-два місяці, то зараз період “зависання” становить 4-6 місяців. А неліквідні метри можуть чекати свого покупця роками.

Що ж простоює на ринку найдовше? Це елітне житло з надто екстравагантним ремонтом – такі квартири можуть висіти в продажу по п’ять-сім років. Як стверджують експерти, дуже довго може продаватися повністю викладена плиткою квартира. Великі проблеми виникнуть при реалізації на вторинному ринку квартири, припустимо, з фонтаном у вітальні або ж квартири з портретом власника на стіні у вигляді фрески. Експерти відзначають, що ціна таких екстравагантних варіантів часом зашкалює і може коштувати дорожче своїх нормальних аналогів мало не на 40 відсотків.

Також в список того, що погано продається, можна сміливо додавати старе, аварійне і неякісне житло, терміни і перспективи знесення якого незрозумілі.

Також дуже довго чекають своєї години об’єкти з невдалою презентацією на сайті приватних оголошень. Наприклад, якщо оголошення неінформативне або опис квартири відсутній, в ньому переплутана адреса, зазначена суперечлива інформація, немає фотографій або вони дуже розмиті. Саме такі об’єкти місяцями, а то й роками висять в базах. Пропозиція сьогодні серйозно перевищує попит, і клієнт завжди знайде інший варіант, з більш адекватним поданням. Але, є й хороші сайти, де все оформлено нормально. Дошка оголошень Умані, наприклад, https://04744.biz/. Якісний сайт оголошень.