Міністр туризму Болгарії: В цьому році кількість іноземних туристів збільшиться на 10%

Літній сезон проходить відмінно, вже готуємося до наступного сезону. За попередніми прогнозами в цьому році кількість іноземних туристів в Болгарії збільшиться на 7-10%, заявила в ефірі Bulgaria ON AIR міністр туризму Болгарії Ніколіна Ангелкова.

З приводу порівняння туристичних послуг в Болгарії і Греції вона нагадала, що питання піднімається щоліта, але неможливо порівнювати відпочинок в Болгарії і Греції, у країн різні природні дані. На базі офіційної статистики, проте, можна сказати, що кількість болгар відпочиваючих в Греції майже дорівнює кількості греків відпочиваючих в Болгарії, пояснила міністр. Вона повідомила, що з січня по травень 2017 року Болгарію відвідало 370 000 греків, що на 18% більше, ніж за цей же період 2016 року. У той же самий час Грецію відвідало 494 000 болгар.

Міністр Ангелкова підкреслила, що міністерства активно працює для того, щоб зробити відпочинок в Болгарії привабливіше і конкретніше.

У червні цього року пасажиропотік в аеропорту Софії збільшився на 37.2% у порівнянні з червнем минулого року..

На 36% збільшилася кількість пасажирів на міжнародних лініях і на 85% на внутрішніх. Кількість пасажирів чартерів зросла на 25%, які в червні літали на курорти Туреччини, Греції та Хорватії.

Всього в червні аеропорт Софії обслужив 5 101 літаків, що на 13% більше, ніж в червні минулого року. Кількість внутрішніх польотів у червні збільшилася на 32%, а міжнародних – на 16%.

Ми ведемо переговори з концесіонерами пляжів про зниження цін на шезлонги і парасольки там, де вони завищені і непривабливі для туристів, заявила міністр туризму Болгарії.

Вона повідомила, що на пляжі «Бургас-північ» вже домовлено, що шезлонг буде коштувати 3 левів, як і парасолька.

Ангелкова прогнозує, що цього літа кількість туристів в Болгарії збільшиться на 7-10%. У великих курортах з’являться цілодобові патрулі, які будуть виконувати роль туристичної поліції, включно і на території пляжів. Працюватимуть і велопатрулі.

Загалом, якщо Ви бажаєте відвідати Болгарію, радимо замовляти екскурсії – https://experts-tourister.ru/bulgaria/tours. Насолодитись різноманіттям цієї країни  зовсім просто.