Особисті речі Вів’єн Лі виставили на аукціон


Особисті речі англійської актриси Вів’єн Лі виставлять на торги, які будуть проводитися аукціонним будинком Sotheby’s. Про це у вівторок, 11 липня, повідомив WWD.

У число лотів увійшли прикраси, картини, меблі, книги і аксесуари. 

Також на аукціоні будуть виставлені золоте кільце від другого чоловіка Вів’єн Лі, Лоуренса Олів’є, з написом Laurence Olivier Vivien Eternally і сценарій фільму «Віднесені вітром». Аукціон пройде в Лондоні 26 вересня. 

Аукціони України за посиланням –  www.dto.com.ua/tenders/current.

«Через 50 років після її смерті цей аукціон відкриє двері в приватний світ Вів’єн, що дозволить нам побачити її власний погляд на світ, який був доступний тільки найближчим друзям», – сказав голова Sotheby’s U.K Гаррі Далмені.

Вів’єн Лі – англійська актриса, володарка двох премій «Оскар» за роль американських красунь: Скарлетт О’Хара в «Віднесених вітром» і Бланш Дюбуа в «Трамваї Бажання». 

У 2015-му на аукціоні в Каліфорнії був проданий наряд, в якому Вів’єн Лі знімалася в ролі Скарлетт О’Хара у фільмі 1939 року «Віднесені вітром». Йдеться про світло-сіре бавовняне вбрання з чорними аплікаціями. З молотка воно пішло за 137 тисяч доларів.