Станом на початок червня 2017 року на десяти підприємствах Житомирської області впроваджено систему аналізу небезпечних факторів та контролю в критичних точках (НАССР). Про це на запит УНН повідомили у Житомирській ОДА.
“На даний час в області нараховується 10 підприємств, які впровадили на потужностях постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та працюють за системою НАССР”, – зазначили в адміністрації.
Загалом на території Житомирської області функціонує 80 підприємств, діяльність яких пов’язана із харчовими продуктами.
До речі, чверть харчових підприємств Тернопільщини вже запровадили систему контролю якості “НАССР”. А от на Волині систему “НАССР” впровадили менше 10% харчових підприємств.
При цьому, за оцінками нардепа Бакуменка, систему “НАССР” в Україні запроваджують поки лише найбільш відповідальні виробники.
За словами нардепа Тригубенка, система “НАССР” в Україні запрацює тоді, коли на якість і безпеку з’явиться попит споживача.