Пожвавлення економічної активності очікують в 20 регіонах України. Спад прогнозують лише підприємці Житомирської та Дніпропетровської областей

Індекс ділових очікувань (ІДО) підвищився до 114,3% (в I кв. – 113,3%). Третій квартал поспіль пожвавлення ділової активності очікують респонденти всіх видів економічної діяльності. Найоптимістичніші прогнози у підприємств сільського господарства (ІДО – 120,6%), торгівлі (118,8%) та переробної промисловості (118,3%).

Такі дані наводить “Сегодня”, посилаючись дослідження НБУ,

Підвищилися оцінки щодо майбутніх інвестиційних витрат, фінансово-економічного стану підприємств, а також кількості працівників. Високими залишаються оцінки щодо зростання загальних обсягів реалізації продукції та інвестиційних витрат на придбання машин, обладнання та інвентарю. Збільшення кількості працівників на своїх підприємствах респонденти очікують другий квартал поспіль.

Пожвавлення економічної активності очікують респонденти в 20 регіонах. Найвищі очікування у респондентів Вінницької (ІДО – 131,8%) і Львівській (131,0%) областей. 

Спад економічної активності своїх підприємств прогнозують лише респонденти Житомирської (ІДО – 98%) і Дніпропетровській (99%) областей.

При цьому,  слід враховувати, що опитування проводилося до червневої кібератаки, від якої бізнес багатьох компаній істотно постраждав.