САП відкрила дві кримінальні справи проти Луценка

На генерального прокурора України Юрія Луценка завели дві кримінальні справи. 

В середу, 12 липня відкрито розслідування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) України, пише DW. Вони пов’язані з декларацією про доходи, а також будинком, що належить Луценко. Стверджується, що генпрокурор ухилявся від сплати податків, в тому числі на будинок.

Заява про можливі порушення з боку Луценка прозвучали днем раніше від лідера фракції Радикальної партії Олега Ляшка. Депутат закликав Луценка сплатити податок за будинок, який нібито оформлений на 76-річного тестя генпрокурора. “Ви цей будинок ввели в експлуатацію в 2011 році, а ваш тесть на пенсії 12 років”, – цитує видання слова Ляшко. Після цього представники САП розглянули звернення депутата і відкрили виробництво.

На початку червня Євросоюз запустив на Україні програму по боротьбі з корупцією. Це було зроблено в ході візиту до Києва комісара ЄС з питань європейської політики сусідства і розширення Йоханнеса Хана. За його словами, саме корупція зараз залишається головною перешкодою для впровадження “амбітного плану українських реформ”.

У березні 2017 року рішенням суду був заарештований екс-глава фіскальної служби України Роман Насиров, якого підозрювали у зловживанні владою. Ця справа була названо експертами першим успіхом української боротьби з корупцією.