​Свято козацької сили відбудеться у Житомирі

Житомирян та гостей міста запрошують на свято чоловічої сили, краси та звитяги. 

Україна — це прекрасна земля з хвилюючим і славним минулим. Понад тисячу років тому східні слов’яни утворили могутню Київську Русь — одну з найсильніших держав того часу. Богатирські дружини, а з часом козаки захищали кордони рідної землі від ворожих нападів, а у ХХІ сторіччі свій героїзм показують учасники АТО. Всі вони є прикладом великої мужності та непідкупної любові до рідного краю. Тому житомирські активісти вирішили провести “Свято козацької сили”. Це захід для тих, хто любить свою країну, цінує її минуле та прагне змінити майбутнє через удосконалення сьогодення.”, – каже одна із організаторів події, заступник голови ГО “ЛА ДА” Людмила Заліщук.

Метою проведення свята є підняття бойового духу українців, популяризація козацьких звичаїв та традицій, виховання молоді в національно-патріотичному дусі, сприяння оптимістичному мисленню в підході до життя, спираючись на багатство світоглядних позицій наших предків.

Організатори впевнені. що житомирянам та гостям нашого міста буде цікаво помилуватися справжньою чоловічою могуттю, а всім бажаючим чоловікам стати учасниками різноманітних єдиноборств, козацьких ігор та змагань. 

Організатори: ГО “Українська Духовна Республіка”, “ЛА ДА”, “Роднік” та громада РУН-Віри “Оріяни”. За підтримки: Житомирської міської ради, управління культури міської ради, управління сім’ї, молоді та спорту ОДА та управління зв’язків із громадськістю ОДА.

Територія свята вільна від алкоголю, нікотину та нецензурної лексики!!!

Програма “Свята козацької сили”

1.15.00 Урочисте відкриття свята.

2.15.15 Екскурс в історію бойвої України (виступ к.і.н., доцента ЖНАЕУ Геннадія Махоріна). Одночасно поруч діятиме виставка – продаж патріотичної літератури. Бажаючи матимуть змогу поспілкуватися із авторами, останні презентуватимуть свої творчі доробки.

3.15.30 Початок концертної програми:

виступ кобзаря Тараса Силенка (м.Київ)

виступ Олени Чайки (м.Дніпро)

виступ Олесі Сінчук (м.Київ)

виступ Валерія Глушука – учасника АТО, авторська пісня та поезія та інші учасники.

Між музичними номерами проходитимуть чоловічі змагання, козацькі забави, їзда на конях, конкурси між чоловіками: стрільба з луку, метання ножів, кулачні бої, фехтування, амреслінг. Показовий виступ школи козацького бойового вишколу “Стрибожі правнуки” під керівництвом козака Лиса.

4.17.00 Розповіді учасників добровольчих батальйонів про їх перебування у зоні АТО. Показові виступи від членів “Національного корпусу”.

5.17.30 Презентація клубів бойових мистецтв. Зокрема з самбо та дзюдо від чемпіонки світу з самбо Олени Кумечко та виступ учасників спортивного клубу “Михайлівській” (тренер Андрій Коробков) з показом змішаних боїв (ММА, які часто називають “бої без правил”).

6.18.30 Турнір з присмаком Середньовіччя від клубів історичної реконструкції.

7.19.30 Нагородження переможців змагань та учасників минулого фестивалю.

8.20.00 Продовження концерту та пригощання гостей свята справжнім козацьким кулешем.

9.21.00 Файєр-шоу та урочисте закриття свята.