У Чуднівській бібліотеці – антиукраїнський скандал

Колектив Чуднівської центральної районної бібліотеки занепокоєний ситуацією, що сталася в колективі. 

Текст звернення:

“Ми глибоко не байдужі хто очолить колектив районної бібліотеки. В серпні місяці 2016 року був проведений конкурс на заміщення вакантної посади директора Чуднівської ЦРБ, переможцем якого стала Киричук О.Ю. Киричук О.Ю працює в бібліотеці 17 років (6 з них в декретній відпустці). 

В жовтні 2016 року Киричук О.Ю. була попереджена службами СБУ Житомирської області за пропаганду своїх проросійських поглядів в соцмережах, та за негативне відношення до загиблих воїнів АТО (стенд-виставку, яка стояла на абонементі райбібліотеки винесла, коментуючи: «Я не можу дивитися на цих вбивць мирного населення Донбасу»). 

Майже весь колектив нашої бібліотеки вважає, що така людина не має морального права працювати в ідеологічній установі, а керівництво району її рекомендує на керівну посаду- директора районної бібліотеки. 

Тому, в цей складний для колективу час, з метою зняття напруги у колективі та налагодження стабільної роботи бібліотеки просимо Вас посприяти про оголошення сектором культури нового конкурсу на заміщення посади директора Чуднівської ЦРБ та вибору нової незалежної і неупередженої комісії, та підтримати наше прагнення до справедливості. 

Районне керівництво, а саме: завідувач сектору культури Чуднівської РДА Захарченко С.В., голова Чуднівської РДА Яригін П.І., голова районної ради Чуднівської РДА Домашенко П.П., ніяк не реагують на наші звернення, а 7.07.2017 року, не дивлячись на те, що члени колективу були записані на прийом, голова адміністрації відмовив у прийомі.

Ми впевнені, що в разі призначення на посаду директора ЦРБ Киричук О.Ю., більшість колективу, що виступає проти неї, буде звільнено. Члени трудового колективу налаштовані рішуче та прагнемо бути почутими.

Члени колективу.”