Укрзалізниця з початку року облаштувала 16 кімнат для людей з особливими потребами. На Житомирщині створено кімнату гігієни

Роботи ведуться відповідно до Програми зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури. 

Зокрема, на вокзалах і станціях Дніпропетровськ, Запоріжжя 1, Новоолексіївка, Мелітополь, Рокувата, Кривий Ріг-Головний, Бердянськ, Миколаїв для маломобільних груп населення спеціально облаштовані каси.

На вокзалі станції Коростень облаштовано кімнату гігієни. 

Читати також: Недоступний Житомир. Як у місті й надалі нехтуються права людей з інвалідністю

На вокзалах станцій Запоріжжя, Запоріжжя-1 та Пологи оновлені згідно з міжнародними стандартами піктограми, символи та знаки. Крім того, у Котовську, Роздільній, Первомайську-на-Бузі, Вапнярці на станціях нанесено тактильні наземні та підлогові покажчики для осіб з вадами зору, а на вокзалі станції Миколаїв встановлено інформаційні покажчики для осіб з ураженням зору, слуху та опорно-рухового апарату. 

Звукові маячки та пандуси на вхідних дверях залізничні будівельники встановили на вокзалах станцій Дніпропетровськ та Запоріжжя.

А от чи достатньо цього? Адже вокзалів набагато більше і не всі мають належні умови для таких людей. Та й взагалі для простих пасажирів.

Правда у Житомирі у 2015 році на залізничному вокзалі  відкрили “Станцію доступності”.