​Унікальна кінохроніка про життя Сергія Корольова повертається до житомирян

Житомирянин Сергій Бовкун в Центральному державному кінофотоархіві України імені Пшеничного знайшов відразу три унікальних сюжети кірнохроніки. 

Всі вони пов’язані з життям видатного уродженця Житомира – головного конструктора перших космічних кораблів Сергія Корольова.

Кінохроніка складається з трьох окремих сюжетів різних років. У сюжеті 1967 року про Сергія Корольова згадує його троюрідний дядько – киянин Олександр Миколайович Лазаренко. Кіносюжет 1971 року показує відкриття в Житомирі пам’ятника С.П. Корольову. В кадрі – мати Корольова, Марія Миколаївна Баланіна; його дочка Наталія Сергіївна, а також онук Андрій. 

У кіносюжеті 1977 року розповідається про відзначення 70-річчя від дня народження Сергія Корольова. На кадрах хроніки – будинок-музей вченого в Житомирі, мітинг на київському заводі «Радіоприлад» імені Корольова. 

“Кошти на те, щоби викупити копії кінохроніки з архіву, надав небайдужий житомирянин Андрій Лактіонов, –– говорить Сергій Бовкун. – Повертаючи із забуття ці кінокадри, ми робимо подарунок Музею Космонавтики імені Корольова, який 1 серпня відзначає своє 47-річчя.”

Презентація кінохроніки на великому екрані відбудеться 1 серпня 2017 року 11:00 – в павільйоні «Космос» Музею космонавтики. А надалі всі охочі можуть переглянути рідкісну хронікальні сюжети на каналі Ютуб. Задля цього варто ввести у пошуковому рядку слова — “Кинохроника о С. П. Королёве, Житомир (1967-1977)”.