Володимир Ширма поїхав в ОТГ й пояснив, як правильно заробляти гроші

Об’єднані територіальні громади повинні у повному обсязі використовувати ті можливості, що наразі надає їм держава для їхнього розвитку. 

На цьому наголосив голова обласної ради Володимир Ширма 7 липня під час наради у Барашівській ОТГ, яку провів із старостами, сільським головою, керівництвом Ємільчинського району. На нараді обговорювалось питання проведення ремонтних робіт на об’єктах, що фінансуються за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

«У своїх громадах ви, як господарі, повинні формувати власну політику, мати план розвитку, і використовувати для цього усі можливі резерви – як зовнішні, так і внутрішні. І за той період допоки надається державна допомога, громади повинні навчитися заробляти власні кошти і наповнювати ними бюджети. Основними джерелами наповнення бюджетів громад – є земля і надання адміністративних послуг. Потрібно укладати угоди про соціальне співробітництво з підприємствами, що використовують землі громад і відкривати ЦНАПи, де надаватимете платні адміністративні послуги. Все це буде наповнювати ваші бюджети», – звернувся до старост Володимир Ширма.

Учасники наради обговорили технічні і фінансові питання, а також терміни проведення ремонтних робіт школи в с. Бараші, яку визнано опорною. Зокрема, на термосанацію закладу та встановлення котельні передбачено понад 3,3 млн грн.

У контексті освітнього питання, голова обласної ради під час огляду навчального закладу зазначив, що дороги до опорних шкіл будуть в обов’язковому порядку відремонтовані.

«У рамках реалізації проекту, відповідно до якого 50% від суми перевиконання щомісячних планових митних платежів направляється в обласний бюджет, наша область вже отримала 180 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані на ремонт доріг місцевого значення, і передусім на дороги, по яких дітей підвозять до опорних шкіл. Таке завдання поставила собі обласна влада», – повідомив Володимир Ширма.

Голова обласної ради перевірив хід виконання капітального ремонту школи у смт. Ємільчине, який триває вже майже 2 роки і на що виділено понад 12 млн грн. Володимир Ширма обговорив з будівельниками об’єми та терміни робіт, наголосивши, що підрядник має вчасно виконати взяті на себе зобов’язання. Також він оглянув ще один об’єкт, який теж фінансується з ДФРР – центральну районну лікарню, де проводиться утеплення будівлі.

Прес-служба обласної ради

1aemilch1

1aemilch2

1aemilch3

1aemilch4

1aemilch5

1aemilch6

1aemilch7

1aemilch8

1aemilch9

1aemilch10

1aemilch11

1aemilch12

1aemilch13

1aemilch14

1aemilch15

1aemilch16

1aemilch17

1aemilch18