Як візуально збільшити свою кімнату

Жити в величезних квартирах мають можливість далеко не всі, але як виявилося, з маленької кімнатки теж можна зробити цілком затишне і просторе місце. Сьогодні існує досить велика кількість порад, як зробити вашу житлову площу більшою, як мінімум візуально. Ми вирішили розглянути, найпопулярніші і корисні способи.

Дзеркала

Багатьом відомо, що велика кількість дзеркал досить істотно збільшує простір, однак ідея завісити всю кімнату дзеркалами сподобається не всім. Але існують і інші варіанти, наприклад шафи з дзеркальними дверцятами, а також прозорі скляні столи – https://signalua.com.ua/home/274-gd-017.html, які теж дають схожий ефект. Це, до речі, зараз модний європейський тренд.

Великою популярністю в таких ситуаціях користується і багатофункціональні меблі. Це може бути диван з підйомним механізмом, розсувний стіл або відкидне ліжко-шафа.

Колір

На допомогу прийдуть світлі тони, в ідеалі можна зробити все в білому кольорі, але практичність буде звичайно “накульгувати”. Тому ті ж шпалери можуть бути різних світлих відтінків, наприклад бежевого, сірого або оливкової.

Тут все просто. Знайдіть яскравий предмет, який підходить вам по інтер’єру, і просто поставте його в найдальший кут від входу в кімнату. Таким чином, ви зможете створити ефект великої перспективи, і коли будете входити в кімнату, вона буде виглядати більш просторо.

Горизонтальні лінії

Тут рецепт досить простий. Горизонтальні смужки допомагають візуально розширити приміщення. В даному випадку ви просто можете зробити акцент на найбільш підходящі шпалери, які будуть складатися саме з горизонтальних ліній.

Центр кімнати

Це одне з найважливіших місць при візуальному розширенні простору. І головне правило в цьому випадку – не ставити нічого в центр кімнати. Найкраще буде розставити меблі по кутах і уздовж стін. Так кімната виглядатиме максимально просторо.