Які продукти на Житомирщині у червні подорожчали, а які навпаки

На продовольчому ринку у червні 2017 р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2,9%.

Про це повідомляють в управлінніс статистики.

Найбільше подорожчали яйця – на 45,5%, свинина – на 8,1%, яловичина – на 5,3%, м’ясо курей, сало, морозиво, мінеральні та джерельні води, рис, сіль, прянощі та кулінарні трави, фруктові соки, кава, кондитерські вироби з борошна і цукру, хліб, сметана – на 3,1–0,8%.

Ціни на овочі підвищились в цілому на 17,3%, в основному, за рахунок подорожчання капусти на 41,4%, натомість овочі, вирощені з насіння, подешевшали на 9,6%.

Фрукти стали дорожчими загалом на 12,4%, у т.ч. яблука – на 25,8%, ягоди – на 22,8%, цитрусові – на 17,8%, водночас банани подешевшали на 9,0%.

Також знизились ціни на борошно і крупи, молоко, масло, рибу та продукти з риби, чай на 3,4 – 0,9%.

Алкогольні напої, тютюнові вироби зросли в ціні на 2,3%, зокрема, тютюнові вироби – на 3,7%.