З 2016 року підприємства Житомирщини наростили поголів’я великої рогатої худоби – академік НААН

З 2016 року поголів’я великої рогатої худоби наростили у всіх категоріях господарств Вінницької, Житомирської, Запорізької, Миколаївської, Сумської та Хмельницької областей.

Про це пише Latifundist.com, посилаючись на директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», академіка НААН Юрія Лупенка.

Сільгосппідприємствам Рівненській області вдалося утримати поголів’я ВРХ – 31,6 тис голів в 2016 р. проти 31,5 тис  в 2015 р.

«Збільшили поголів’я ВРХ аграрії шести регіонів – Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Полтавської і Тернопільської областей. Причому фермерські господарства Івано-Франківської області збільшили поголів’я цієї категорії тварин на 1,4 тис голів, тобто в 1,4 рази», – зазначає Луценко.

Поголів’я корів зросла лише в сільгосппідприємствах Тернопільській області – на 600 голів (5,7%). Їх поголів’я збільшилося також у фермерських господарствах Житомирської, Івано-Франківської та Полтавської областей.

«Такі результати свідчать про наявність у вітчизняних тваринників можливостей по збереженню і нарощуванню поголів’я», – підсумував Юрій Лупенко.

Як повідомляли в ОДА, станом на 1 липня, у всіх категоріях господарств області утримувалось 235,4 тис. голів великої рогатої худоби, що на 34,7 тис. голів (17,3%) більше, ніж на відповідну дату минулого року, в тому числі корів – 115,9 тис. голів, що на 5,5 тис. голів (5%) більше. Повідомляється, що у рейтингу по чисельності поголів’я великої рогатої худоби і в тому числі поголів’я корів область – на 5-му місці в державі.

Детальніше читайте на УНІАН: https://economics.unian.ua/agro/2026744-jitomirschina-viyshla-na-pershe-mistse-za-dinamikoyu-zrostannya-pogolivya-velikoji-rogatoji-hudobi-oda.html