Жителі Бердичева мовчки спостерігали, як екс-беркутівець паплюжив Майдан та АТО. Але тут з’явився український воїн. Фото

У Бердичеві, що на Житомирщині, місцевий житель Вагіф Гюльмамедов, який з червня 2014-го по березень 2017 року брав безпосередню участь у війні на Донбасі, перед входом до місцевого ринку зустрівся з колишнім “беркутівцем”, який відмовлявся знімати футболку з написом “Міліція” та шевронами “Підрозділ спеціального призначення МВС України “Беркут”.

Про це він розповів у коментарі 24 Каналу. 

За словами ветерана АТО, він вирішив підійти до цього чоловіка та сказав йому зняти цю футболку, однак той категорично відмовився. 

“Тоді я нагадав йому що на законодавчому рівні цей підрозділ МВС було розформовано з ганьбою та заборонено на території України як заплямований кров’ю українських громадян, на що я отримав шокуючу від нього відповідь: “А я горжусь тем, что служил в “Беркуте”, и футболку эту не сниму!”, – підкреслив колишній український воїн. 

У підсумку, як зауважив військовий, після чергового зауваження та нагадування про те, що “хлопці, які служили в “Беркуті” та не зрадили Україну, пішли добровольцями на фронт захищати державу разом з тими, хто був на Майдані, екс-“беркутівець відповів, що йому на це наплювати. 

Розуміючи, що слова до нього не доходять, прийшлося застосувати силові заходи, футболку я з нього зняв, розірвавши її. За цим всім мовчки спостерігали підприємці, торговці ринку “Північний” та громадяни. Громадянин цей через хвилину втік до свого автомобіля та виїхав у невідомому мені напрямку.

Піднявши розірвану футболку я показав її оточуючим громадянам та емоціонально почав кричати їм: “Що ж ви стоїте та мовчите? Ви забули, що таке “Беркут”? Нагадати Вам, хто жорстоко розганяв Євромайдан? Хто вбивав та калічив Ваших дітей?” – зазначив активіст.

Також екс-учасник бойових дій на Донбасі нагадав місцевим жителям, що екс-“беркутівці” втекли до Криму, де отримали зброю від Путіна, а потім з нею поїхали на Донбас “вбивати українських дітей, чоловіків, братів”. 

“Прибігав адміністратор ринку(молодий хлопчина), якому я сказав: “Ти тут на ринку є владою! Ти повинен дивитися, що тут відбувається, чому ніхто не викликав поліцію? Завтра в тебе на ринку піднімуть російський прапор, розвішають георгіївські стрічки, та об’являть про “бєрдічевськую народную рєспубліку”! Нагадую тобі, що саме так відбувалося на сході нашої держави! Невже у вас немає громадянської відповідальності та живете за принципом “моя хата скраю”, – стверджує боєць. 

До слова, згодом Вагіф Гюльмамедов потрапив до відділку поліції, де черговому написав заяву про цей інцидент. Також там залишив і “розірвану ганчірку “Беркут”. 

“Поліціянти були шоковані. Черговий офіцер, який приймав заяву від мене, сам ветеран АТО теж шокований”, – резюмував чоловік.