Житомирський екс-даішник-порушник став “героєм” телевізійного журналістського розслідування. Відео

Сезон великого купання для українців – тема болюча. Адже скупатися, приміром, у Дніпрі та позасмагати на його пляжах – справжній квест. 

Найживописніші береги вже давно окупували багатії, і простому люду туди дорога закрита. В усіх сенсах.

Про це йдеться в сюжеті ЦРУ на 24 каналі.

“Героєм” сюжету став і екс-даішник-порушник Володимир Недєльский. Про якого неодноразово писав Репортер.

“Господарі життя” жирують і захоплюють береги річок не лише у столиці. 100 кілометрів на захід. Житомир. Майже в центрі міста збудував собі будиночок екс-начальник УДАІ в Житомирській області Володимир Недільський. Чиновник вже давно не при погонах, але все нажите чесною-пречесною працею майно житомирянам спокою не дає. І не тому, щоб заздрощі місцевий люд поїдали, а якось незручно перед городянами вийшло – екс-даїшник забудував і берег, і піврічки на додачу.

Звів власний пірс та навіть запустив у володіння лебедів. Усю цю красу з пішохідного мосту може побачити кожен. Навколо цього будиночку чимало списів зламали активісти, чиновники і навіть прокуратура. Слухали справи у судах. До знесення паркану так і не дійшло. Заковика виявилась у дозвільних документах. Прибережна зона, де зараз стоїть панський будинок, колись виділялася під сінокоси. Але ж папери – то лише формальність.

І вже з цією садибою може люди б і змирилися, якби не чергова ініціатива місцевої влади, яка знову привернула увагу до скандальної забудови. Цієї весни житомирська влада надумала, в рамках розвитку міського парку, прокласти набережною велосипедну доріжку. На одній із міських сесій проект презентували. І то було б насправді дуже смішно, якби не було так сумно.

Доріжка мала б пролягати вздовж берега, але ж куди подіти царський маєток? Винахідливі проектанти надумали зробити об’їзну конструкцію над водою, аби господаря питанням знесення та доступу до берега не турбувати. Проект ще не погоджений, але він пропонувався цілком серйозно.

Що ж, залізна логіка. Виходить, перетворювати проблеми в головах у можливості для їхнього подолання – в нас єдиний варіант боротьби із зухвалими загарбниками берегів та водойм?”