Голосування за землю Московському патріархату – це політичний ляпас житомирській громаді – Радикальна партія

Без категорії

Обласна рада сьогодні так і не змогла відмінити своє рішення щодо узаконення землі, яку захопив Московський патріархат. 

За словами депутата від Радикальної партії Олега Ляшка Сергія Крамаренка, дане рішення – політичний ляпас житомирській громаді.

Про це він сказав під час брифінгу “радикалів” після сесії.

“Під час війни ми узаконюємо самозахват. Ми узаконюємо церкву агресора. Наша фракція виступила ініціатором скасування даного рішення. Так, голосів воно достатніх не набрало, але тепер ми розуміємо: хто є хто”, – сказав Крамаренко.

Також “радикали” прокоментували скандал навколо виділення землі Держгеокадастром в селі Кодня та інших.

За словами того ж Крамаренка, в діях чиновників управління спостерігається заангажованість та закритість.

“Земля комусь виділяється, а комусь  – ні. За якими критеріями все це вібувається –  незрозуміло. Саме тому ми і бачимо, як от сьогодні, гнів громади. Якби це питання вирішилось на вищому рівні: шляхом передачі повноважень місцевим громадам, то проблема щезла сама собою”, – зазначив депутат.

Поки, кажуть представники Радикальної партії, обласна рада не може впливати на керівництво обласного Держгеокадастру, адже на звільнення повноважень не мають.

“Тому це одне із питань, яке вже варто піднімати в найвищих чиновницьких кабінетах”, – сказав Ілля Смичок.

Нагадаємо, обласні депутати проголосували ряд рішень по діяльності Держгеокадастру в області. В тому числі, й щодо пропозиції до керівництва Держгеокадастру звільнити місцевих керівників управління.

На сесію прийшли мешканці Кодні та інших сіл аби висловити незадовлення рішенню управління щодо видачі жителям Сходу їхніх земель.