Багато країн вже зараз відчувають великий дефіцит чистої води

У списку сучасних проблем людства велике місце займає вода. Цей ресурс необхідний для життя, між тим багато країн вже зараз відчувають великий дефіцит чистої води. 

Необхідно думати і про те, як розпоряджатися тим, що світ має зараз, щоб завтра не зіткнутися з дійсно нездоланними труднощами.

Всесвітній День води, або Всесвітній день водних ресурсів заснований в 1993 році Генеральною асамблеєю ООН. Основна мета цієї дати – привернути увагу громадськості до проблеми збереження і поліпшення якості і кількості прісної води для нинішніх і майбутніх поколінь. Генасамблея запропонувала державам-учасникам щороку проводити заходи, присвячені збереженню і грамотному освоєння водних ресурсів. У Росії День води відзначається з 1995 року під девізом «Вода – це життя».

Хімічний аналіз води – http://himanaliz.ua/uk/poslugi/khimichniy-analiz-vodi/.

Період з 2005 по 2015 роки був оголошений Генасамблеєю ООН Міжнародним десятиріччям дій «Вода для життя». Щороку вибиралася певна тематика – «Водні ресурси для здоров’я», «Водні ресурси для розвитку», «Вирішення проблеми дефіциту води», «Чиста вода для здоров’я світу» і т.п., якій приділялася основна увага.

По завершенні цього періоду, в грудні 2016 року Генссамблея ООН прийняла резолюцію, згідно з якою 2018-2028 роки стануть Міжнародним десятиріччям дій «Вода для сталого розвитку». У цей час будуть проводитися заходи щодо сталого розвитку та комплексного управління водними ресурсами для досягнення соціальних, економічних і екологічних цілей.