Білий дім заявив, що Трамп засуджує насильство як правих, так і лівих

В адміністрації президента США стали на захист Дональда Трампа через його реакцію на трагічні події в штаті Вірджинія в суботу, 12 серпня, внаслідок яких загинула щонайменше одна людина й ще десятки зазнали поранень. 

У Білому домі пояснили, що президент США Дональд Трамп, говорячи про засудження насильства в суботу, мав на увазі також “Ку-клукс-клан”, неонацистські та інші екстремістські групи. 

Про це повідомляє Німецька хвиля.

“Президент ясно сказав у своїй заяві, що засуджує всі форми насильства, фанатизму і ненависті. Звичайно, це включає білих супремасистів, “Ку-клукс-клан”, неонацистів і всі екстремістські групи”, – повідомили в Білому домі в неділю, 13 серпня.

Перед цим Дональд Трамп потрапив під хвилю критики через брак однозначного засудження крайньоправих у зв’язку з подіями напередодні у Вірджинії. У своїй заяві щодо подій в місті Шарлоттсвіллі він говорив про відповідальність “багатьох сторін” за ескалацію насильства. Тому багато політиків з Демократичної партії та навіть його однопартійці-республіканці вважають, що президент США не зайняв чітку позицію проти радикалів-націоналістів.

Під час мітингу в місті Шарлоттсвілль в американському штаті Вірджинія відбулися сутички між ультраправими націоналістами і правими екстремістами та ультралівими. Під час сутичок в натовп в’їхав автомобіль, в результаті чого загинула 32-річна жінка, а ще 19 людей зазнали поранень різного ступеню тяжкості. Федеральне бюро розслідувань розпочало розслідування цього інциденту.