Глава Пентагону Меттіс їде в Київ на парад, щоб підкреслити відданість стратегічному партнерству

Глава Пентагону Джеймс Меттіс прибуде до Києва з робочим візитом 24 серпня. Під час візиту Меттіс сподівається обговорити стратегічне партнерство з Україною.

Про це інформує 24 канал.

Про це повідомив глава Пентагону Джеймс Меттіс під час брифінгу. Меттіс буде присутнім під час святкування Дня Незалежності України – 24 серпня у Києві.

В рамках свого візиту Меттіс зустрінеться з Президентом України Петром Порошенком та міністром оборони Степаном Полтораком. Глава Пентагону сподівається обговорити стратегічне партнерство між Україною та США, а також дати деякі поради щодо нарощування потенціалу військових сил.

“Нелегко створити суверенну державу, особливо зараз, коли Росія порушує територіальну цілісність. Тому я збираюся піти на парад в День Незалежності, планую зустрітися з президентом Порошенком і міністром оборони Полтораком, підкреслити нашу відданість стратегічному партнерству і нашу підтримку їхнього суверенітету і територіальної цілісності”, – заявив він.

Крім Меттіса, в Україну прибуде спеціальний представник США в Україні Курт Волкер. Відомо, що на 21 серпня запланована зустріч Волкера із Владиславом Сурковим – помічником Володимира Путіна. Після цього спецпредставник США поїде до Вільнюса, а вже післязавтра, 23 серпня, відвідає Київ.

24 серпня, крім Меттіса, в Україну на військовий парад до Дня Незалежності України прибудуть також міністри оборони Грузії, Литви, Латвії, Молдови, Польщі, Чорногорії, Естонії, а також заступник міністра оборони Великобританії.