Ірина Костюшко запрошує усіх цієї суботи на фестиваль льону

Цієї суботи, 26-го серпня 2017-го року в селі Стремигород Коростенського району Житомирської області відбудеться третій Фестиваль Льону.

Ідеолог фестивалю, власниця агрокомпанії “Зоря” Ірина Костюшко, відвідавши сьогодні занедбаний житомирський льонокомбінат ще раз запросила усіх відвідати це загальнодержавне свято підтримки відродження льонарства України.

Гостей фестивалю чекає атмосфера свята під відкритим небом з нашими українськими традиціями та музикою, смачна національна кухня, кінне та авіашоу.

Вхід на фестиваль вільний. Аби спростити логістику – працюватимуть автобуси з трансфером для усіх бажаючих. Замовити трансфер можна за телефоном: 068 598 06 02.

Відкриватиме офіційну частину свята – офіційний Князь Київський. На свято прибуде віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко, а також можливою є присутність представників інших іноземних делегацій та послів.

“Наша головна мета – відродити традиції вирощування льону в Україні та популяризувати культуру використання продуктів з льону в повсякденному житті за доступними цінами. У 1990-х роках у нашій країні льон вирощували на 136 тисячах гектарів – зараз лишилося близько двох тисяч. Ми прагнемо повернути Україну в перелік передових країн з вирощування льону із власним національним брендом”, – сказала Ірина Костюшко.

З її слів, у світі набирає популярності тренд споживання органічних продуктів, у тому числі й виробів з льону – насіння, олії, одягу, косметики, ліків.

“Тому необхідно розширити нішу органічного льонарства, і, водночас, поряд з поверненням в обіг традиційних культур – створити нові робочі місця, реформувати розвиток сільської місцевості.

Моя діяльність, спрямована на відродження льону в Україні супроводжується створенням Асоціації льонарства і коноплярства за сприяння Національної академії аграрних наук України.

Презентація Асоціації та її засідання відбудеться у рамках фестивалю в суботу. В обговоренні візьме участь Житомирська торгово-промислова палата, яка проінформує учасників дискусії про зовнішньо-економічні аспекти зростання українського льонарства, а також представники іноземних делегацій, аграрії та наукові співробітники державних інститутів.

З нетерпінням чекаю на Вас 26-го серпня в селі Стремигород на Фестивалі льону 2017″, – сказала Ірина Костюшко.