Макрон сказав, що у нього великі розбіжності з Путіним

Президент Франції Еммануель Макрон відзначив суттєві розбіжності з президентом Росії Володимиром Путіним у поглядах на ситуацію в Україні після анексії Криму та початку бойових дій на Донбасі.

“Щодо України у нас великі розбіжності з Володимиром Путіним. Я це відзначаю. Франція не дозволить, щоб йому усе зійшло з рук”, – зазначив він у інтерв’ю французькому виданню Le Point, опублікованому в середу, 30 серпня, інформує Німецька хвиля.

Макрон додав, що він з усіма говорить “дуже прямо і відверто”, в тому числі з лідерами на кшталт Путіна або президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. “Я той, хто кожні 10 днів має говорити з Ердоганом”, – заявив Макрон.

Як повідомлялося, 22 серпня Еммануель Макрон обговорив ситуацію на Донбасі з канцлеркою Німеччини Анґелою Меркель (Angela Merkel), президентом України Петром Порошенком та президентом Росії Володимиром Путіним. Учасники телефонної розмови підтримали пропозицію Тристоронньої контактної групи щодо запровадження перемир’я на Донбасі з початком нового навчального року.