Наростає конфлікт між США і Північною Кореєю

Міністр оборони США Джеймс Меттіс в середу різко попередив Північну Корею, що країні загрожує знищення, якщо вона не припинить свою ядерну програму. Про це повідомляє The Hill, інформує mind.kiev.ua.

«КНДР має припинити ізолювати себе та відмовитись від свого прагнення до ядерної зброї, – сказав Меттіс. – КНДР повинна припинити дії, які приведуть до припинення режиму та знищення її народу».

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп попередив Північну Корею, що Вашингтон відреагує на нові загрози небаченим раніше «вогнем та гнівом».

Через кілька годин, КНДР повідомила щодо імовірності нанесення ракетних ударів по Гуаму, острові, на якому знаходиться американська військова база.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс пізніше сказала, що Трамп обговорював «тон і силу» свого послання» із радниками з національної безпеки, але «слова були його власними».

Північна Корея має змогу знищити більшу частину Південної Кореї під час бойових дій з США. Саме це слугувало стримуючим фактором від застосування сили проти Пхеньяну.

Меттіс також сказав, що Трамп «був поінформований про наростаючу загрозу в грудні минулого року, і коли він вступив на посаду, його перші накази підкреслили готовність нашої системи протиракетної оборони та ядерного стримування».