Обираємо кухонні мийки

Кухонна мийка є такою ж важливою частиною будинку, як санвузол або ванна. Мийки бувають різними як за розміром і формою, так і за матеріалом. 

Як вибрати потрібну модель, і на які атрибути варто звернути увагу? Широкий вибір кухонних мийок – https://kty.com.ua/kuhonnie-moyki.

Матеріали для кухонних мийок

Основними на даному ринку матеріалами є нержавіюча сталь і штучний камінь. І існує безліч причин, за якими варто вибрати перше чи друге. Почнемо з нержавіючої сталі, так як даний вид є найпопулярнішим серед кухонних мийок.

Популярність нержавійки обумовлена декількома незаперечними плюсами, такими як жаростійкість і ціна. Крім того, такі мийки вписуються в будь-який інтер’єр і будь-яке забарвлення кухні, що робить її незаперечним лідером на даному ринку. Але варто відзначити також і основні мінуси.

Нержавіюча сталь, на жаль, вбирає бруд і запах, крім того – вона складніше в догляді, ніж штучний камінь. При виборі даного матеріалу, потрібно в першу чергу звернути увагу на ширину аркуша. Тут діє правило «Товще-краще» – чим товще лист, тим менш рухлива раковина, тим міцніше тримається змішувач і тим менше шумить і вібрує раковина при відкритті води.

Форми кухонних мийок

Як для сталі, так і для каменю, існує загальне правило – глибина мийки повинна бути не менше 18 см. В іншому випадку, миття сковорідок і листів для вас перетвориться на справжнє катування. Квадратні і прямокутні мийки перевірені часом і підійдуть будь-якій кухні. Овальні та круглі мийки виглядають компактно, але насправді в них вміститься навіть більша кількість посуду, ніж в інші чаші.

При цьому, не обов’язково купувати мийку з аксесуарами на кшталт сушарок і додаткових чаш – маленькій кухні буде достатньо найпростішої округлої або прямокутної раковини. В іншому, при виборі форми для кухонного миття, вам варто грунтуватися тільки на ваші смаки та вподобання.