Обираємо жалюзі


Коли говорять про жалюзі, в думках відразу спливає офісне приміщення, оформлене в строгому діловому стилі, офіційному і злегка хвилюючому. Однак, цей стиль багато мешканців використовують в своєму будинку або квартирі, що зовсім не є порушенням домашнього затишку і комфорту. 

Зачасту, звертаючись в магазин за покупкою жалюзі, покупці задають питання щодо вибору кольору, розміру, фактури жалюзі і просять дати рекомендації по їх монтажу. На ці питання ємко і професійно відповідають консультанти. Купить рулонные шторы жалюзи в Одессе.

Дійсно, правильний вибір жалюзі в кілька разів збільшить шанси інтер’єру на комфорт і привабливість. Жалюзі не тільки захистять кімнату від занадто настирливих сонячних променів, але і перетворять приміщення, надавши йому особливий шарм і статус, якщо хочете.

У той же час (зовсім не хочеться про це думати) неправильний вибір може все зіпсувати, внести хаос в стилістику кімнати і позначити повна відсутність смаку у господарів будинку.

Якими правилами слід керуватися при виборі жалюзі?

Перш, ніж відправитися в магазин, спочатку визначитеся, який стиль у вашій кімнаті? Подумайте, чи є недоліки, які можна приховати за допомогою жалюзі, чи є переваги, які можна підкреслити з їх допомогою.

Вирішіть для себе, який вид карниза для вас найкращий:

Під стелею;

На стулках вікон;

У віконному прорізі;

У віконному прорізі, між склопакетами;

На стіні.

Після того, як точно визначитеся з видом карниза, слід зробити виміри. Враховуйте, що жалюзі не повинні стикатися з підлогою, оскільки їх треба буде постійно чистити, і зайва довжина ускладнить їх функціонал. Що стосується ширини жалюзі, то вони на 10 – 15 см повинні бути ширше вікна в розкритому вигляді.

Вертикальні жалюзі добре підійдуть для невисокого приміщення, і, навпаки, для зорового збільшення розміру площі кімнати з високими стелями можна купити горизонтальні жалюзі.

З усього асортименту пластикових, тканинних, бамбукових, алюмінієвих, дерев’яних і комбінованих жалюзі зупиніть свій вибір на тих, які вам сподобалися найбільше.