Печерський районний суд Києва задовільнив скаргу нардепа Розенблата на НАБУ та САП

Печерський районний суд Києва вчора задовільнив скаргу нардепа Борислава Розенблата проти НАБУ та САП.

Про це повідомляють в прес-службі депутата.

Далі наводимо пряму мову:

“27 червня я особисто звернувся до Генерального прокурора із заявою про вчинення низки службових злочинів посадовими особами НАБУ та САП стосовно мене, як громадянина.

Однак, ГПУ, в особі Назара Холодницького, намагаючись приховати свої кримінальні злочини, відмовила у внесенні відомостей до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань. Навіть не намагаючись перевірити наведені мною факти і докази!!! Вказану відмову я оскаржив у суді і вже 1 серпня 2017 Печерський районний суд м.Києва у повному обсязі задовольнив мою скаргу.

В своїй заяві я наводив факти вчинення неправомірних дій, які полягали у тому, що працівники правоохоронних органів не обмежувались звичайним розслідуванням злочину, а вчиняли дії до схиляння, підбурення до його вчинення та створення обставин фейкового злочину, якого в іншому випадку не існувало б та який так успішно розслідував Н. Холодницький.

Та 30-го червня мені була підготовлена відмова чомусь за підписом того ж самого Назара Холодницького. Схоже на те, що прокурор САП боявся «випадково» вийти на власний слід…

Беззаконна відмова Н. Холодницького, керівника САП (незалежного провоохоронного органу!), не стала для мене несподіванкою, проте я звертався до Генерального прокурора. Перед законом усі рівні – громадяни, депутати і навіть правоохоронці. Не варто про це забувати.

Чинне законодавство зобов’язує прокурора зареєструвати повідомлення про вчинення злочину та внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань не пізніше 24 годин після подання заяви. Але цього не сталось.

Тому перевірку, вказаних мною фактів, мала б проводити ГПУ в рамках кримінального провадження за кваліфікацією наступних статей Кримінального кодексу:

  • -ч.2 ст.370 (Провокаціяпідкупу службовою особою, карається позбавленням волі до семи років);
  • -ч.3 ст.365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, карається позбавленням волі на строк до десяти років)
  • -ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, карається позбавленням волі на строк до дванадцяти років)

Тож для того, щоб відстояти свої права, 6 липня я звернувся до Печерського районного суду м.Києва зі скаргою на бездіяльність Генерального прокурора.

Учора суд своєю ухвалою повністю задовольнив мою скаргу. Фактично, визнавши незаконною бездіяльність Назара Холодницького та зобов’язав ГПУ розпочати досудове розслідування злочину, вчиненого стосовно мене.

Розслідування цього провадження виявить справжніх злочинців та перевертнів у погонах!”