Порошенко підписав збільшення оборонного бюджету на 6 мільярдів

Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до держбюджету на 2017 рік, яким збільшується фінансування декількох напрямків в оборонному секторі. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

За словами президента, значна частина коштів буде спрямована на будівництво заводу по виготовленню боєприпасів. 

“Ми повинні побудувати сучасний завод, який би забезпечив боєприпасами українські Збройні сили”, – підкреслив Порошенко.

Другий напрямок фінансування – прийняття на озброєння в українську армію декількох типів озброєння, зокрема танків Оплот.

За словами президента, крім того, мова йде про закупівлю засобів радіоелектронної боротьби, безпілотних літальних апаратів. На належному рівні залишатиметься і фінансування виробництва ракет, запевнив Порошенко.

“Ми готові до виробництва нових українських ракет, які вдало пройшли випробування”, – зазначив він.

Закон передбачає також забезпечення соцзахисту військовослужбовців. Президент доручив направити мінімум 1 млн грн на нову житлову програму по будівництву житлового фонду для військових-контрактників.

Нагадаємо, 13 липня Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №6600, яким внесла зміни до дохідної та видаткової частини держбюджету на 2017 рік. В цілому доходи бюджету збільшуються на 39,6 млрд грн, витрати – на 40,9 млрд.

Збільшення дохідної частини відбулося за рахунок залучення до бюджету понад 10 млрд грн від конфіскації коштів за рішеннями судів про корупційні правопорушення.

Згідно з документом, після перерозподілу видатків майже на 6 млрд грн збільшиться фінансування оборонного сектору.