Сервіс та технічне обслуговування кондиціонерів – умова довговічності обладнання

Періодичність чищення фільтрів кондиціонера насамперед залежить від загальної забрудненості повітря приміщення. Наприклад, пристрій, встановлений в звичайній міській квартирі, необхідно прочищати (мова йде також і про чистку теплообмінника) 1-2 рази на рік, а також додатково кожен раз після довгого простою. 

Фільтр внутрішнього блоку (під передньою панеллю кондиціонера) потрібно чистити 1-2 рази на місяць, це проста процедура, і з нею цілком можна впоратися, не звертаючись за допомогою до фахівців. Вона описана в інструкції з експлуатації пристрою.

Щоб уникнути поломки компресора кондиціонера, слід щорічно відслідковувати рівень витоку фреону. Витік відбувається постійно, через найдрібніші пори і стики з’єднання труб, але він не повинен перевищувати 30-50 грамів на рік. Визначити рівень і зробити дозаправку фреону можуть досвідчені фахівці за допомогою професійного обладнання, але виявити проблеми з цією частиною пристрою можна самостійно – досить звернути увагу на погіршення якості охолодження повітря і утворення інею на штуцерних з’єднаннях.

Щомісяця проводиться діагностика всіх основних систем пристрою. При виявленні дефектів з кріпленнями, огорожами блоків або елементами корпусу неполадки повинні бути виправлені негайно. Також сюди входить перевірка пульта управління, загального режиму роботи кондиціонера, чистка вхідних і вихідних жалюзі, а також фільтрів, тестування системи індикації режимів, контроль дренажної системи, теплообмінника і температури повітря, що надходить з внутрішнього блоку. Такий варіант сервісного обслуговування необхідний для кондиціонерів, працюючих у великих приміщеннях виробничого типу.

Щоквартальна чи щорічна перевірка працездатності пристрою включає в себе послуги, що проводяться щомісяця, а також кілька додаткових. До них відносяться дослідження герметичності з’єднань контура руху фреону, контроль його рівня і витоку. Також перевірці підлягають силові дроти на клемних коробках, гумові з’єднання проводів, наконечники і контакти, приводи вихідних жалюзі. Спеціаліст контролює рівень шуму, тиск в кондиціонері і температуру.

Компания “Климат Буд” предлагает качественнное сервисное обслуживание и ремонт кондиционеров в Киеве. Перейти на сайт компании и узнать все условия и цены.