Теракт в Барселоні: українців серед постраждалих немає – МЗС

Українці не постраждали внаслідок вчорашнього теракту в Барселоні. Загинули і поранені громадяни 18 національностей – Іспанії, Франції, Німеччини, Нідерландів, Аргентини, Венесуели, Бельгії, Австралії, Угорщини, Перу, Румунії, Ірландії, Греції, Куби, Македонії, Китаю, Італії і Алжиру, повідомили каталонські влади, передає агентство Deutsche Welle.

У ніч на 18 серпня в Департаменті консульської служби українського МЗС повідомили, що інформація про постраждалих українців “ще уточнюється”.

Станом на 8:50 ранку в консульстві повідомили LIGA.net, що за попередніми даними, громадяни України не постраждали. Зв’язатися з консулом можна за телефонним номером +34629382936.

26 французів отримали поранення, заявили в МЗС Франції. Австралійська влада також підтвердили поранення трьох своїх громадян, один з них перебуває у важкому стані.

Увечері 17 серпня 2017 року центрі Барселони фургон врізався в натовп людей, що гуляли  на Лас-Рамблас і проїхався по вулиці з метою задавити якомога більше відпочиваючих. Загинули 13 людей, понад 100 отримали поранення і травми. Двоє підозрюваних затримані, третій був застрелений. Відповідальність за атаку взяло на себе терористична мережа Ісламська держава.

Трохи пізніше в Барселоні був здійснений другий наїзд: авто збило двох поліцейських на КПП в центрі міста. Життя офіцерів поза небезпекою. Поки невідомо, чи пов’язаний цей інцидент з попереднім.

О першій годині ночі 18 серпня в 130 км від Барселони, в містечку Камбрілс, ще один автомобіль протаранив пішоходів: семеро постраждали, деякі знаходяться у важкому стані. Поліція ліквідувала чотирьох терористів, п’ятий помер від отриманих в перестрілці поранень. На тілах виявлено “пояси смертників”.