У Південній Кореї запевняють, що війни на півострові більше не буде

Президент Південної Кореї Мун Чже Ін впевнений, що війни на Корейському півострові більше не буде. Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій першим 100 дням перебування при владі, передає Yonhap News Agency, пише Тиждень.

“Я говорю з упевненістю: війни на Корейському півострові більше не буде. США і президент Дональд Трамп погодилися обговорювати з Південною Кореєю всі заходи, які вони мають намір вжити, незалежно від того, якими вони будуть”, – сказав Мун Чже Ін.

Президент зазначив також, що погрози Вашингтона застосувати військову силу проти Пхеньяна не означають негайного переходу до дії. Він пояснив, що войовнича риторика США має мету чинити тиск на Пхеньян.

“США шукали шляхи надання максимального тиску на Північну Корею і посилення санкцій проти неї за допомогою останньої резолюції РБ ООН. Одночасно вони розглядали односторонні заходи. Думаю, президент Трамп тисне шляхом демонстрації рішучості. І це зовсім не обов’язково демонструвати шляхом вжиття заходів військового характеру”, – сказав глава південнокорейського держави.

Про неможливість війни на Корейському півострові заявив також головний радник Трампа зі стратегічних питань Стівен Беннон.

“Військового рішення (ядерної проблеми Північної Кореї – ред.) не існує, забудьте про це”, – заявив він в інтерв’ю виданню American Prospect.

Протягом тижня відносини між КНДР і США серйозно загострилися. Так, КНДР заявила про можливість нанесення ракетного удару по американській військовій базі на острові Гуам.

Трамп в свою чергу заявив, що, можливо, його заява про “вогонь і лють” для КНДР не була достатньо жорсткою. Американські ЗМІ також повідомили, що Пентагон підготував план превентивного удару по ракетних об’єктах Північної Кореї.