У США можуть припинити видавати візу за програмами обміну – ЗМІ

Адміністрація президента США Дональда Трампа розглядає питання про скорочення видачі віз за програмами студентського обміну та роботи в Штатах. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на джерела, пише Тиждень.

У виданні зазначають, що скорочення віз пов’язано з виконанням квітневого указу Трампа, прийнятого під гаслом “Купуй американське, наймай американців”.

Зокрема, відповідне рішення може стосуватися п’яти видів віз, зокрема візи J-1 (освітні програми і культурний обмін). При цьому обмеження можуть торкнутися 100 тисяч осіб, велика частина з яких студенти, які приїжджають в США за програмою культурного обміну.

Видання також зауважило, що у президента немає повноважень скасувати саму візу J-1, проте він може припинити дію деяких програм, учасники яких отримують таку візу.

Однак наразі точні плани адміністрації Трампа невідомі, вони можуть включати в себе закриття короткострокових робочих програм або введення нових вимог для їх учасників.

У Держдепі США відмовилися коментувати дану ситуацію, зазначивши, що в США продовжують виконувати програму J-1, прес-служба Білого дому також ніяк не прокоментувала цю інформацію.