В Житомирі побили інструктора з самооборони, президента Федерації крав-мага України Антона Фарба й “шиють” йому замах на вбивство

В Житомирі побили інструктора з самооборони, президента Федерації крав-мага України Антона Фарба й “шиють” йому замах на вбивство. 

Правоохоронці звинувачують його самого в нападі і замаху на вбивство. Про це, за інформацією сайту РБК розповіла дружина потерпілого Світлана Михальчук на своїй сторінці в соцмережі Facebook. 

За словами дружини інструктора, пізно увечері 16 серпня на Фарба, коли він виходив з маршрутного автобуса Київ-Житомир, напали троє невідомих. Михальчук стверджує, що напад було спланованим, оскільки за чоловіком стежили в салоні маршрутки, більш того, невідома особа фотографувала його в салоні транспортного засобу.

“Напали ззаду, без слів і розмов. Так, свідки були, але ніхто не став втручатися. А що? Ніч, темно,” воно нам треба”? Благо, знаючи про відсутній в нічний час громадський міський транспорт, Антон завжди заздалегідь викликає таксі до кінцевого пункту. Не знаю, завдяки чуду або провидінню, але мій чоловік потрапив на цьому таксі додому, куди згодом приїхали два наряди поліції і, практично нічого не про пояснюючи змусили Антона поїхати до відділку. За їх словами – це Антон напав на двох чоловіків, і вони опинилися в лікарні, де їм надають допомогу. А він їде для надання свідчень”, – розповіла Михальчук. 

“Я не буду розповідати про тиск, витрачених нервах і часу, про відсутність достовірної інформації, перекручених фактах і т.д. Про “не-обшук” і вилучення речей у мене вдома. Про небажання очікувати адвокатів і знову про тиск”, – додала жінка.

Вона повідомила, що Фарб був затриманий правоохоронцями на 60 годин, і йому намагаються поставити замах на вбивство. “В результаті професійної діяльності адвокатів є відео з камери спостереження, де чітко видно, хто напав. Але, мабуть, для прокуратури це не є доказ. І саме прокуратура хоче підвести статтю про замах на вбивство, але чомусь не групі нападників, а саме Антону”, – написала Михальчук. Також вона зазначила, що прокуратурі та слідчим не потрібні показання свідків водія маршрутки і таксі.