Вантажні авіаперевезення в світі за підсумками I півріччя зросли на 5,3%

Вантажні авіаперевезення в світі за підсумками першого півріччя зросли на 5,3% в річному численні. 

Такі дані містяться у нещодавньому звіті Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA). Цей показник виявився вищим, ніж прогнозувалося  минулого року. Детальніше про вантажні авіаперевезення тут.

За підсумками червня світовий ринок вантажних авіаперевезень показав зростання в 1,6% проти стрибка в 12,2% в травня 2017 року, що було викликано підвищеним попитом на вантажні відправлення напередодні святкування східного сонцестояння.

«Ринок вантажних авіаперевезень демонструє безперервну, хоч і невиразну, тенденцію до зростання», – зазначив гендиректор IATA Тоні Тайлер.

Якщо говорити про регіональні ринки, то в порівнянні з червнем минулого року найвищі темпи зростання попиту на вантажні авіаперевезення були зафіксовані в країнах Близького Сходу. Тут зростання вантажообігу склав 10,6%, що пов’язано зі збільшенням провізних місткостей на 17,1% і географії польотів.

У країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону вантажні авіаперевезення збільшилися на 2% в порівнянні зі стрибком в 20,5% в травня 2017 року. Стримуючий ефект на зростання вантажопотоку дав страйк в американських портах на західному узбережжі. Провізні ємності в регіоні були збільшені на 3,9%.

Північноамериканські перевізники зафіксували збільшення вантажних авіаперевезень на 0,8% при одночасному зниженні провізних місткостей на 3,1%. Попит на вантажні перевезення в африканському регіоні збільшився на 2,4%.

Скорочення обсягів вантажних авіаперевезень продемонстрували два регіону: європейський (2,4%) і латиноамериканський (6,4%). При цьому провізні ємності були збільшені на 2,3 і 3,3% відповідно.