Внесення закону щодо легалізації видобутку бурштину Розенблат робив в інтересах держави, – нардеп Мосійчук

Про це він заявив у спецпроекті 112 каналу «Янтарные войны в Украине» журналістки Шахіди Якуб, повідомляє прес-служба нардепа Борислава Розенблата.

Шахіда побувала у «бурштинових» районах України і «у всій красі» показала результати роботи старателів.

Обговорюючий цю програму у ефірі 112 каналу, народні депутати ВРУ Ігор Мосійчук та Борислав Розенблат зійшлися на тому, що єдиним правильним рішення у ситуації, що скалася є прийняття закону.

«Я не знаю і не втручаюся в кримінальне провадження, по якому проходить Борислав Розенблат і Максим Поляков. Але можу чітко стверджувати: внесення законопроекту (щодо легалізації бурштину, – ред), внесення правок до нього, внесення подань на позбавлення незаконно виділених земельних ділянок, я стверджую, що вони були незаконно виділені Лабунською, колишньою головою Житомирської облради, Розенблат робив в інтересах держави», – сказав Ігор Мосійчук та зауважив, що не дивлячись на спротив правоохоронних структур, депутати мають працювати над легалізацією видобутку бурштину.

В свою чергу нардеп Борислав Розенблат резюмував: «Бурштин для України, це як для деяких країн нафта. Якби держава могла його легально добувати і обробляти, то до бюджету вдалось би спрямувати 700 мільйонів або ж і мільярд доларів США. Ці кошти можна було б направити на обороноздатність нашої держави, на школи, лікарні. Проте досі ці гроші йдуть до кишень злочинців. Давайте приймати правильні рішення і менше просто розмовляти».

Нагадаємо, що у 2014 році Борислав Розенблат підготував законопроект «Про видобування і реалізацію бурштину». У лютому 2017-го законопроект відхилили і зняли з розгляду, тим самим вкотре розв’язали руки незаконним видобувачам.

Як писав Репортер, Солом’янський районний суд Києва частково задовольнив клопотання НАБУ за погодженням САП про обрання народному депутату Бориславу Розенблату запобіжного заходу у вигляді застави і визначив її у сумі 7 млн грн.. Крім того суд зобов’язав Б,Розенблата здати паспорти і утриматись від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними у кримінальному провадженні.

Коментар народного депутата України І.Мосійчука (РПЛ)

Уся програма, 112UA

Спецпроект Шахіди Якуб