Володимир Ширма: “Обласна рада має програму підтримки вирощування льону-довгунця”

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма та заступник голови облради Максим Вілівчук відвідали ІІІ Міжнародний фестиваль льону, що відбувся 26 серпня у селі Стремигород Коростенського району.

За інформацією організатора та ідеолога фестивалю, депутата Житомирської обласної ради Ірини Костюшко, цього року фестиваль зібрав майже 7 тисяч гостей не лише з України, а й з інших країн світу, зокрема, з Білорусі, Молдови, Польщі, Франції, Бельгії та ПАР.

Під час відкриття голова обласної ради привітав гостей фестивалю на Поліській землі та наголосив на важливості відродження льонарства в нашій державі.

«Говорячи про льон, ми маємо на увазі Полісся, а коли ми говоримо про Полісся, то відразу згадуємо про поля льону. Льон – це наші традиції, це наша історія, культура, економіка, добробут», – зауважив Володимир Ширма та нагадав, що обласна рада має програму, яка направлена на підтримку вирощування льону-довгунця в області.

У програмі фестивалю була передбачена участь народних колективів, артистів «Княжої конюшні», а також для усіх присутніх грав військовий оркестр 95 аеромобільної бригади. Всі бажаючі могли подивитись авіа-шоу, запуск повітряної кулі та придбати вироби з льону.

1len1

1len2

1len3

1len4

1len5

1len6

1alen7

1alen8

1alen9

1alen10

1alen11

1alen16

1alen12

1alen13

1alen14

1alen15

Прес-служба обласної ради