Все почалось з пам’ятника: Трампа звинуватили в підтримці расизму

Сотні американців мітингують біля будинку президента Дональда Трампа. Люди звинувачують очільника країни в расизмі, який глава Білого дому продемонстрував після зіткнення у штаті Вірджинія.

Про це повідомило NBC News, інформує 24 канал.

Кількасот американців вийшли на мітинги 14 серпня. Люди оточили Trump Tower, вигукуючи “На твоїх руках кров”. Окрім цього, американці озброїлись плакатами з гнівними написами і надувним Дональдом Трампом, обличчя якого подібне до миші.

За словами мітингувальників, всі вони зібрались через надмірно спокійну реакцію Дональда Трампа на події в штаті Вірджинія. Там внаслідок сутичок загинула одна людина, понад 30 отримали поранення.

Відомі американці розкритикували виступ Дональда Трампа в Білому домі.

“Расизм є проявом зла. Ті, хто несуть насильство є злочинцями та бандитами, включаючи неонацистів та інші групи ненависті, які відлякують все, що ми вважаємо дорогим для американців”, – сказав Дональд Трамп.

Під час виступу президент США звинувачував різні угрупування, проте жодних дій щодо покарання винних не зробив.

Сумно, що у нас є президент, який не може засудити одну з найпростіших угрупувань в історії, – розповів один із учасників протесту.

Наразі кількість людей біля будинку Трампа збільшується. Сам будинок Трампа охороняє поліція, яка встановила огорожу.

Сутички почалися ще ввечері 11 серпня та продовжилися у суботу під час смолоскипної ходи, яку влаштували ультраправі на знак незгоди з планом міської влади знести пам’ятник генералу Конфедерації часів громадянської війни в США Роберту Лі. Під час маршу автомобіль на шаленій швидкості влетів у натовп демонстрантів, внаслідок чого одна людина загинула, понад 20 осіб отримали поранення.